вівторок, 07 серпня 2012 05:00

Депортують понад тисячу нелегальних мігрантів

Минулих вихідних грецька поліція перевірила документи понад 5 тис. нелегальних мігрантів. Затримали 1130 людей, серед них 200 пакистанців. Усіх депортують.

— Ми поставили собі за ціль відіслати їх назад у країни, звідки походять. Маємо закрити кордони і переконатися, що Афіни повертаються до нормального якісного життя. Продовжуватимемо у тому самому дусі, — коментують у поліції.

Із Греції висилають усіх, у кого немає візи чи дозволу на роботу.

— Іммігранти сунуть до нас і сунуть. Тут половина наших безробітні, і ще ці претендують на роботу. Нелегали набридли всім. Часто через них стаються сутички, — каже 32-річний Гіоргос з Афін.

Минулої середи кілька сотень грецьких поліцейських відправили на кордон з Туреччиною. Їхнє завдання — запобігти появі біженців із Сирії, де триває громадянська війна.

Греція потерпає він економічної кризи, через яку скорочують держслужбовців, урізають пенсії і соціальні виплати. Торік роботу втратили майже 300 тис. греків. Зараз понад 23% населення — безробітні. Легально у Греції працюють близько 800 тис. мігрантів. 350 тис. — без документів. За висилку нелегалів з країни виступає неонацистська партія "Хрісі Авгі". Після виборів 17 червня партію у парламенті представляють 18 депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Депортують понад тисячу нелегальних мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі