вівторок, 03 листопада 2015 00:30

Четверо українців загинули в авіакатастрофі російського літака

224 особи, зокрема четверо громадян України, загинули на борту літака "Ейр­бас А321". Він розбився 31 жовтня. Прямував з єгипетського міста Шарм-ель-Шейх до Санкт-Петербурга. Трагедія сталася на Синайському півострові Єгипту.

24-річна Лілія Мовчанова із Сокирян Чернівецької області переїхала до Санкт-Петербурга п'ять років тому. Працювала офіціанткою. Летіла з чоловіком Владиславом, він росіянин. 12 місяців відкладали гроші на відпочинок. Батьки жінки поїхали в Росію на похорон. У літаку також перебували мати й син із Сіверськодонецька — 43-річна Ірина Усатова й Кирило, 16 років. Жінка три роки працювала майстром манікюру в Росії. Четвертий загиблий українець — Володимир Сачук.

Лайнер російської авіакомпанії "Когалимавіа" о 5.50 вилетів з аеропорту Шарм-ель-Шайха. За 23 хв. зник із радарів. Упав майже вертикально. Уламки розлетілися на 20 км.

Кількість загиблих назвали 1 листопада. 217 — пасажири літака, семеро — члени екіпажу. На борту перебували 24 дитини.

У неділю ввечері до Санкт-Петербурга перевезли 144 тіла. У понеділок розпочали процедуру впізнання.

— Цим рейсом летіли звичайні люди, — каже Ольга Воронова, працівниця туристичного агентства "Ідея Тур" із Санкт-Петербурга. — Більшість турагентств пропонували дешевші тури. Гаряча пора закінчилася, треба хоч якось заробляти. Наприкінці жовтня летіли на відпочинок ті, хто обрав бюджетний тур, не надто зручний літак. Ми відправили двох дівчат. Мали грошей тільки на таке. Коли пропонували щось дорожче на 75 доларів, їм забракло грошей.

Росія заявила, що літак розвалився в повітрі. Відповідальність за катастрофу майже одразу взяла терористична організація "Ісламська держава". Однак Москва каже, що це не відповідає дійсності. Мовляв, у "Когалим­авіа" не дотримувалися правил експлуатації.

— Руйнування сталося в повітрі. До цього могло призвести все що завгодно, — говорить Віктор Сороченко, представник авіакомпанії.

Колишня дружина другого пілота Сергія Трухачова розповіла: перед рейсом чоловік говорив, що літак часто ламається:

— Старша донька зідзвонювалася з ним. Бідкався, що технічний стан літака не дуже добрий.

Єгипетська сторона підтвердила: російські пілоти нарікали на роботу двигуна. Записи "чорних скриньок" вивчатиме комісія, у складі якої — російські, французькі та єгипетські експерти.

Власник "Когалимавіа" переховується.

Російський президент Володимир Путін не робив жодних заяв щодо авіакатастрофи лайнера.

Українці несуть квіти до російського посольства

Квітами, іграшками та свічками встелений парапет біля російського посольства в Києві.

— При всех трудных отношениях между странами я соболезную людям, потерявшим близких, — каже киянин Ігор Дивов, 30 років. Кладе дві гвоздики і паперовий літачок.

Зараз ви читаєте новину «Четверо українців загинули в авіакатастрофі російського літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі