пʼятниця, 28 травня 2010 03:10

Cемеро людей загинули, троє у критичному стані

26 травня о 17.45 за київським часом у російському місті Ставрополі підірвали кав"ярню "Акваріум". Вона розташована поряд із концертним залом. Того вечора о 19.00 у залі мав розпочатися концерт ансамблю танцю "Вайнах" із Чечні.

Загинули семеро, серед них — 11-річна дівчинка. Поранені понад 40 осіб, із них троє у критичному стані.

Зі слів представників силових структур Північно-кавказького федерального округу, здетонував вибуховий пристрій, еквівалентний 400 г тротилу. В організації теракту підозрюють невідоме бандитське угруповання та екстремістські націоналістичні організації Росії.

— Саморобний безоболонковий вибуховий пристрій був радіокерованим або його привели в дію таймером. Помістили в коробку з-під соку, начинили металевими частинами, по 6–7 сантиметрів завдовжки, — каже Катерина Данилова, представник прокуратури Ставропольського краю.

Оперативники розшукують підозрілий легковик марки ВАЗ, який у середу ввечері під"їжджав незадовго до теракту до концертної будівлі і зник одразу після вибуху.

Слідчі вже допитали понад 60 свідків. Серед постраждалих — 36 жителів Ставрополя, двоє — жителі Чеченської республіки.

Концерт скасували. Уранці в четвер служба порятунку міста закликала городян здавати кров для постраждалих.

Зараз ви читаєте новину «Cемеро людей загинули, троє у критичному стані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі