пʼятниця, 14 березня 2008 17:44

Бразильських селян розганяли з автоматами й собаками

Автор: фото: REUTERS/Luiz Vasconcelos
  Учасниця ”Руху безземельних” намагається протистояти поліції, яка розганяє селян із приватної земельної ділянки
Учасниця ”Руху безземельних” намагається протистояти поліції, яка розганяє селян із приватної земельної ділянки

У вівторок урядова поліція Бразилії виселяла з приватних володінь безземельних жителів на околицях міста Манаус, столиці штату Амазонас. Озброєні правоохоронці розганяли людей із автоматами і тренованими собаками.

Бідняки тривалий час жили на ділянці, яку викупили підприємці. Люди намагалися протистояти поліцейським — жбурляли в них палицями та камінням. Понад 200 чоловік зігнали із землі примусово.

Усі селяни належать до "Руху безземельних" — громадської організації, створеної 1988 року. Це один із найпоширеніших соціальних рухів у країнах Латинської Америки. У Бразилії представництва активно працюють у 23 із 26 штатів. Мета організації — відвоювання ділянок у бразильських магнатів. Останні контролюють майже 50% земель, що приносять основний урожай у країні.

"Рух безземельних" створює колективні господарства на допомогу тим, хто не має власних ділянок. Завдяки організації багато людей повернули свої землі.

Зараз ви читаєте новину «Бразильських селян розганяли з автоматами й собаками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі