пʼятниця, 29 лютого 2008 16:39

Бобові МакНіколу повернули зір за допомогою зуба

57-річному Бобові МакНіколу з ірландського графства Майо лікарі повернули зір за допомогою зуба його 23-річного сина Роберта.

Чоловік осліп у листопаді 2005-го в результаті вибуху розпеченого алюмінію на фабриці, де він працював. Медики сказали, що не зможуть допомогти. Але згодом МакНікол дізнався, що в англійському графстві Сассекс лікар Крістофер Лю відновлює зір за допомогою тканини зуба та прилеглої кістки. Подібну операцію вперше провели в Італії в 1960 роках.

Бобові МакНіколу спочатку реконструювали праву очну яму. Потім у неї вставили зроблену з зубної тканини штучну рогівку, в яку помістили кришталик. Перша операція тривала десять годин, друга — п"ять.

— Шанси, що я зможу знову бачити, складали 65 відсотків, — говорить чоловік. — Нині можу робити повсякденні справи та дивитися телевізор. Після цілковитої темряви знову можу робити прості речі.

Зараз ви читаєте новину «Бобові МакНіколу повернули зір за допомогою зуба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі