середа, 31 жовтня 2012 05:00

Батьки півроку прожили з дітьми в лісі

Минулого тижня російський суд обмежив у батьківських правах подружжя неформалів із субкультури готів, які півроку з дітьми прожили в лісі. 2-річний хлопчик і 3-місячна дівчинка тепер у дитбудинку.

Судове слухання у справі 22-річного Володимира і на два роки молодшої Олени Горцунових відбулося в місті Верещагіно Пермського краю. Пару звинуватили в тому, що не дбають про дітей. Тепер, якщо подружжя вирішить забрати малюків додому, повинні довести органам соціальної опіки, що живуть у належних умовах і можуть забезпечувати своїх нащадків.

Олена виросла в дитбудинку. Три роки тому вона познайомилася з Володимиром. Невдовзі пара побралася. Чоловік підробляв вантажником. Винаймали за 5 тис. руб. — 1300 грн — кімнату в гуртожитку у Верещагіно. Родина з 2010-го була на контролі в соціальних служб як неблагополучна. Удома не було постільної білизни, продуктів. Півроку тому, коли не мали чим платити за нічліг, їх вигнали на вулицю. Подружжя оселилося в лісі.

— Не мали куди йти. Ми з дружиною сиділи біля багаття, смажили шашлики, діти спали в колясці, — каже чоловік.

Подружжя жебракувало. Улітку Олена з дітьми потрапила в лікарню з кишковою інфекцією. Не долікувавшись, забрала дітей і повернулася з ними до лісу.

Одного дня жінку з коляскою, яка гуляла на узліссі, побачили жителі села Зюкайка. Селяни запропонували Горцуновим поселитися тимчасово при місцевому храмі. Коли подружжя з дітьми приїхали туди, селяни викликали поліцію. Правоохоронці забрали дітей і доправили їх у лікарню на огляд. Малі були голі й голодні. Хлопчик у 2 роки ще не вмів ходити на горщик і говорити.

— Умів вимовити тільки слова "мама", "тато" і кілька нецензурних, — розповідають у лікарні.

Після того як забрали дітей, Володимир зателефонував матері, яка живе в Інгушетії. Не бачив її кілька років. Попросив допомогти. Вона вислала синові гроші, на які подружжя орендувало хатину в селі. Час від часу чоловік і жінка гуляють цвинтарем. Кажуть, там спокійно.

— Мені кладовище подобається, смерть, темрява, — каже Володимир.

Планують із дружиною найближчим часом повернути своїх дітей. Суд позбавив їх батьківських прав. Крім того, місцевого дільничого поліцейського та інспектора у справах неповнолітніх притягнуть до відповідальності за те, що не захистили дітей раніше.

Зараз ви читаєте новину «Батьки півроку прожили з дітьми в лісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі