пʼятниця, 14 вересня 2007 16:17

Японський канібал працює ресторанним критиком

Автор: фото: reuters
  Іссеї Сегава (в центрі) гуляє столицею Японії Токіо. 14 вересня минуло 22 роки, як канібала випустили з психіатричної лікарні. Японці досі бояться його, хоч чоловік нікого не їв із 1981 року
Іссеї Сегава (в центрі) гуляє столицею Японії Токіо. 14 вересня минуло 22 роки, як канібала випустили з психіатричної лікарні. Японці досі бояться його, хоч чоловік нікого не їв із 1981 року

58-річний японець Іссеї Сагава на початку 90-х мав власне кулінарне шоу. Нині працює ресторанним критиком, і його "Путівник по французькій кухні" розкупили майже миттєво. Покупці знали, що автор — канібал.

1981 року ще студентом він вивчав літературу в паризькому університеті Сорбонна. Там познайомився з голландською студенткою Рене Хартевельт. Обом подобалися вірші французьких поетів.

11 червня 1981 року Сагава і Хартевельт зустрілися на квартирі японця. Там він застрілив дівчину, розрізав її тіло на частини і з"їв. Потому поклав рештки трапези в холодильник і пішов дивитися з друзями кіно.

Сагаву затримали, коли він за кілька днів намагався заховати тіло в Булонському лісі. Основним доказом у його справі став щоденник, в якому той описав свої враження від людського м"яса. Поліцейські знайшли також магнітофонний запис. На ньому чутно, як Хартевельт читає вірші, а потім її голос переривається пострілом.

Сагаву визнали винним в особливо жорстокому вбивстві. Йому пощастило — напередодні суду новий президент Франції Франсуа Міттеран оголосив про скасування смертної кари в країні. Згодом Сагаву визнали божевільним і відправили до психлікарні. Там він написав автобіографічну книжку "Лист Сагави", яка розійшлася тиражем у 400 тис. примірників. У Японії вона отримала престижну літературну премію.

Із французької психлікарні чоловіка перевели до японської. А 22 роки тому випустили на свободу, постановивши, що він вилікувався. Відтоді Сагава ще нікого не з"їв, однак усе життя присвятив популяризації канібалізму. Він зняв порнофільм під назвою "Хочу, щоб мене з"їли". Нещодавно видав книгу "Словник канібалізму".

Три роки тому Сагава одружився. Його наречена, тоді 19-річна дівчина, прочитала твори канібала й вирішила, що він — її герой. Коли чоловіка запитують, чи не хоче він з"їсти свою дружину, той відповідає, що вона ще надто молода. До того ж, лікарі заборонили йому вживати будь-яке м"ясо, бо в нього діабет.

Зараз ви читаєте новину «Японський канібал працює ресторанним критиком ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі