середа, 02 вересня 2009 17:15

Японські пенсіонери крадуть задля розваги

Влада японської столиці Токіо повідомила: понад 20% дрібних крадіжок у місті здійснюють люди віком від 65 років. У відділках пенсіонери зізнаються: крадуть, аби забути про самотність і розважитися.

Днями упіймали 76-річну жінку. Вона намагалася вкрасти дрібний товар у торговому центрі. Правоохоронцям розказала: займається крадіжками відтоді, як помер батько. Живе одна, не має з ким поговорити. Злочини розважали її й додавали відчуття пригоди.

Аби зменшити злочинність серед пенсіонерів, їх почали залучати до волонтерських робіт. Доручають здебільшого роботу із паперами — аби не навантажувати фізично.

— Замість покарання, маємо дбати про літніх людей, — каже співробітник токійської поліції Акіхіро Сакаї. — Тоді вони відчують, що можуть бути корисними для суспільства.

У Японії нація стрімко старішає. Понад 20% населення — пенсіонери. За прогнозами соціологів, до 2050 року їх побільшає вдвічі. У країні є цілий ринок товарів, призначених спеціально для цих людей. Так, останнім часом попитом користується порнографія для літніх. У ній знімаються актори віком від 60 років. Продавці у відеомагазинах запевняють: пенсіонерам подобаються еротичні стрічки з однолітками.

Зараз ви читаєте новину «Японські пенсіонери крадуть задля розваги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі