понеділок, 09 жовтня 2006 16:04

"Я щаслива у своєму тілі"

Автор: фото: REUTERS/Philippe Wojazer
  На одному із показів Тижня високої моди у Парижі модель Вельвет д’Амур пройшла подіумом у костюмі від Жана-Поля Готьє, який французький дизайнер створив саме для неї
На одному із показів Тижня високої моди у Парижі модель Вельвет д’Амур пройшла подіумом у костюмі від Жана-Поля Готьє, який французький дизайнер створив саме для неї

Коли під час показу колекції одягу Жана-Поля Ґотьє в Парижі на подіум вийшла Вельвет д"Амур, зал вибухнув оплесками. Спеціально для неї 54-річний французький дизайнер створив чорний костюм. Після показу Вельвет залишила його собі.

Вельвет д"Амур народилася в США, але вже 11 років живе у Франції. Знімається в кіно, інколи працює моделлю. Важить вона 132 кілограми. Каже, що поряд із худішими моделями не відчуває жодного дискомфорту.

— Тричі на тиждень я ходжу в басейн, — розповідає д"Амур. — Коли хтось із подібною статурою приходить поплавати, з нього починають сміятися. Я на таке не зважаю, бо щаслива у своєму тілі.

Раніше, коли Вельвет працювала фотографом і знімала моделей, вона соромилася своєї повноти. Однак згодом саме ця робота і змусила по-іншому подивитися на себе. На її очах агенти часто змушували дівчат сідати на дієти, аби схуднули. Іноді їм доводилося навіть робити ліпосакцію — операцію з видалення жиру. Вельвет бачила, що багато моделей насправді незадоволені тим тілом, яке зазвичай сприймають як зразок краси.

На початку серпня померла, щойно зійшовши з подіуму, уругвайська модель Луїсель Рамос, яка кілька днів перед показом нічого не їла. Вельвет з"явилася на подіумі в розпал дискусії, яка точиться в світі моди, про те, щоб не допускати на покази надто худих моделей. Першими обмеження ввели в середині вересня на показі мод у Мадриді, пізніше — в італійському Мілані.

Вельвет д"Амур переконана, що надто худих і надто повних моделей не буває.

— У моді, як і скрізь, має бути різноманіття, — каже модель.

Зараз ви читаєте новину «"Я щаслива у своєму тілі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі