пʼятниця, 22 жовтня 2010 08:43

63-кілограмового хлопчика не беруть до дитсадка

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Сяо Хао обідає з іншими дітьми у садку в китайській провінції Гуаньчжоу
Сяо Хао обідає з іншими дітьми у садку в китайській провінції Гуаньчжоу

Китайця 3-річного Сяо Хао з провінції Гуаньчжоу не записують до дитсадка через надмірну вагу. Вихователі бояться, що він може зашкодити одноліткам.

— Сяо ходив до нас трохи більше місяця. Він не відчуває своєї сили, може когось сильно штовхнути чи вдарити. На танцях три тижні тому наступив на ногу партнерці. Дівчинка досі не може ходити на заняття. Батьки малюків бояться, що це все скінчиться струсом мозку чи переломом, — каже вихователька Сіу Бей.

Сяо Хао майже уп'ятеро більший за звичайну

3-річну дитину. Важить 63 кг.

— Він ніколи не ображав когось навмисне, — каже його мати Сяо Лін. — Хао любить гратися. Хочу, щоб ходив у басейн. Для нього важко знайти одяг, рятувальний жилет годі підібрати. У дитячий він не влазить, а підліткові заширокі.

Сяо Лін звернулася до медиків, щоб допомогли синові схуднути.

— Думаю, в хлопчика порушений гормональний баланс, — говорить лікар Лу Хон. — Хоча можливо, в усьому винні батьки. Єдина в родині дитина часто виростає розпещеною. У Китаї таких називають хворими на "синдром маленького імператора". Хай там як, Хао треба лікувати, щоб надалі не мав проблем із серцем.

Улітку дітлахів із зайвою вагою відправляють до спеціальних пансіонатів. Табір у Пекіні приймає дітей від 9 років. Там розробили посилену програму фізичних тренувань. У таких закладах суворий розпорядок дня. З вихованцями займаються колишні військовослужбовці. Виходити за межі території табору заборонено. Батькам приходити не дозволяють. Більшість дітей до табору відряджають родичі. За місяць виснажливої програми вони згодні заплатити 10 тис. юанів (12 тис. грн. — "ГПУ").

Приблизно 30% китайців віком до 15 років мають надмірну вагу.

Зараз ви читаєте новину «63-кілограмового хлопчика не беруть до дитсадка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі