неділя, 16 квітня 2006 16:51

60 років тому придумали бікіні

У 1946 році на показі моди в Парижі вперше в історії на подіум вийшла модель у бікіні (купальнику, який складається із двох частин).

Це була Мішелін Бернардіні, стриптизерка  одного із французьких нічних клубів. Обрали Бернардіні, бо жодна інша модель тоді не погоджувалася вдягти те, що пропонував французький інженер-механік Луї Реар — винахідник бікіні. Він почав моделювати одяг після того, як успадкував від матері магазин спідньої білизни.

Назва "бікіні" походить від одного з Маршалових островів у Тихому океані, на якому американці проводили випробування ядерної бомби. Реар назвав свої моделі так, бо був переконаний, що французів, а згодом і весь світ, накриє хвиля захоплення бікіні, подібна до вибухової.

Проте новинку сприйняли вельми прохолодно. Після показу мод товар продавався дуже мляво. Лише через рік бікіні потрапили до США, де до нового виду купального костюму також поставилися з пересторогою. Ватикан засудив бікіні за аморальність. Купальник заборонили продавати в Італії, Іспанії та Португалії.

Лиш після того як у бікіні на екранах телевізорів з"явилися Мерілін Монро і Бріджит Бардо, цей вид купальника став популярним. Сьогодні серед усіх жіночих купальників, які продають у світі, бікіні становлять половину. На них витрачають десятки мільйонів доларів.

Мішелін Бернардіні як модель на подіум вийшла тільки раз. Згодом отримала від чоловіків 50 тисяч освідчень у коханні.

Зараз ви читаєте новину «60 років тому придумали бікіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі