вівторок, 27 квітня 2010 01:05

45-метрові флагштоки смерч зігнув до землі

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  В окрузі Медісон вітер перекинув потяг і пошкодив лінії електропередач. Рятувальники кажуть, знадобиться щонайменше тиждень, щоб відновити рух поїздів
В окрузі Медісон вітер перекинув потяг і пошкодив лінії електропередач. Рятувальники кажуть, знадобиться щонайменше тиждень, щоб відновити рух поїздів

Приблизно 10 людей загинули внаслідок суботнього торнадо у штатах Міссісіпі й Теннессі на південному сході США. Загиблі жили в сільській місцевості. Госпіталізували 10 людей. Повідомляють про 40 поранених.

— У нас серйозні руйнування, — каже губернатор штату Гейлі Барбур. — Через наслідки цих смерчів чимало жителів Міссісіпі залишилися без даху над головою. Загалом постраждали 17 округів.

Сталеві флагштоки заввишки 45 м смерч зігнув майже до землі. Зірвав також дахи будинків, розтрощив споруди, поперекидав автомобілі й перекрив дороги поваленими деревами. Джош Ніколсон, 26 років, їхав додому на авто із дружиною та малими дітьми. Лінія електропередач впала просто на дорогу.

— Нам не було куди їхати, — каже він.

Американська влада просить на час торнадо ховатися у спеціальні схованки. Якщо стихія захоплює зненацька, радять забитися в найнижче місце в будинку або ж у погріб, накритися матрацами та подушками. Не брати з собою домашніх тварин. Якщо торнадо захопило під час поїздки, слід зупинитися, вийти з авто, шукати заглиблення, аби сховатися. Хороші підвали мають лише старі муровані будинки, яких залишилося мало. Нові — зазвичай будують із легких матеріалів, з одним шаром вузької цегли назовні та дерев"яними чи фанерними стінками всередині. Підвали в таких котеджах неглибокі, часто їх немає зовсім.

Зазвичай усі будинки в зоні торнадо застраховані власниками. Страхування дому — обов"язкова умова при видачі кредиту на купівлю житла в США. Часто житло в подібних зонах зводять іммігранти, виплачуючи іпотеку. Після руйнування вони отримують страховку, яка в кілька разів вища вартості помешкання.

Найбільший за кількістю жертв торнадо був у лютому 1972 року. Тоді загинули 134 людини.

Сезон торнадо триває з середини весни до середини літа щороку. Назва стихії походить від іспанського "тронада", що означає грім.

Зараз ви читаєте новину «45-метрові флагштоки смерч зігнув до землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі