середа, 12 січня 2011 10:16

360 відсотків річних обіцяє МММ-2011

Автор: фото tam-odin.livejournal.com
  Сергій Мавроді виходить з прес-конференції, яку проводив після свого звільнення із в’язниці у травні 2007-го
Сергій Мавроді виходить з прес-конференції, яку проводив після свого звільнення із в’язниці у травні 2007-го

Засновник найбільшої російської фінансової піраміди 56-річний Сергій Мавроді розпочав новий проект МММ-2011. Під гаслом "Мы Можем Многое" закликав на своєму блозі ставати вкладниками компанії й щомісяця заробляти 20% прибутку від депозитів. Пенсіонерам обіцяє на 10% більше.

— Знову гра вестиметься за спеціальними купонами, як колись у МММ, — каже Мавроді у відеозверненні. — Віртуальні купони — це не цінні папери. Фантики, які постійно дорожчатимуть.

Успіх нової піраміди залежатиме від кількості вкладників. Учасників проекту поділять на десятників, сотників і тисячників. Новий вкладник працюватиме із десятником, десятники — із сотником. Системою керуватиме призначений Мавроді адміністратор. Автор проекту не матиме своєї частки від загального прибутку. Гроші вкладники переказуватимуть через сервіс "Вебмані" ("електронні гроші"). Там створюватимуть свій "електронний гаманець", куди можна буде покласти будь-яку суму. Пароль від рахунку мають повідомити десятнику. Він контролює усі платіжні операції своєї десятки вкладників. Щоб розрахуватися з тими, хто надумав вийти із "системи", десятник має зняти гроші з рахунків інших членів піраміди.

— Розділ про кредити та позики в нашому Адміністративному кодексі написаний так розпливчасто, що Мавроді намагатиметься на цьому спекулювати, — каже депутат Держдуми Росії та член Асоціації банкірів Павло Медведєв. — На відміну від кредитів, позики, за законом, можна давати необмеженій кількості фізичних осіб.

Вкладниками можуть стати громадяни будь-якої країни. За рік учасників піраміди буде не менш як 100 тис. людей, за два роки —  мільйон, вважає засновник проекту.

Акціонерне товариство МММ існувало до 1997 року. Від початку 1990-х до нього долучилися мільйони вкладників. Після краху піраміди їхні втрати оцінювали у $100 млн. Чверть грошей потерпілим повернули після конфіскації майна Сергія Мавроді.

Він перебував у розшуку близько шести років. 2003-го його затримали й ув'язнили на чотири з половиною роки. Вийшов із тюрми 2007-го, розпочав письменницьку діяльність. Однак зароблене з продажу написаної у в'язниці книжки "Спокуса" у Мавроді конфіскували.

Зараз ви читаєте новину «360 відсотків річних обіцяє МММ-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі