понеділок, 30 березня 2009 18:04

22 чоловіки загинули на стадіоні

Автор: фото: reuters/Luc Gnago
  Чоловіки виносять у неділю з трибун стадіону потерпілого в тисняві знайомого
Чоловіки виносять у неділю з трибун стадіону потерпілого в тисняві знайомого

22 чоловіки загинули та 132 отримали поранення на стадіоні кот д"івуарійського міста Абіджан.

У неділю футбольна збірна Кот д"Івуару приймала малавійців. Команди грали відбірний матч за право виступати на чемпіонаті світу 2010 року. Подивитися гру прийшли 60 тис. вболівальників. Арена вміщає 45 тис. Перед початком гри почалася тиснява. Безбілетні глядачі перелазили через стіни. У результаті одне з загороджень упало на людей. Зчинилася паніка.

— Люди перетворилися на худобу, яка біжить, куди її гонить переляк, — описав трагедію спортивний журналіст Олло Камбіре. — Люди падали на землю, й ніхто не допомагав їм підвестися.

Поліція застосувала газові гранати, аби розігнати натовп. Потерпілим надавали першу допомогу на стадіоні, де тим часом грали футболісти. Команда Кот д"Івуару перемогла з рахунком 5:0.

2001 року понад 100 людей загинули під час матчу двох місцевих клубів у Аккрі, столиці Гани. Ще близько 2 тис. отримали поранення. Тиснява розпочалася за 5 хв. до кінця матчу. Фанати клубу "Серце Аккри" напали на суперників. Поліцейські працювали кийками, аби розігнати бійку. Потім застосували газ. Люди почали тікати зі стадіону. Тоді й загинули більшість глядачів.

За останні десять років на африканських стадіонах під час футбольних матчів у бійках і тисняві загинуло понад 3 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «22 чоловіки загинули на стадіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі