пʼятниця, 29 грудня 2017 06:35

"2018-й стане роком небачених землетрусів, вивержень вулканів і стихійних лих"

Автор: REUTERS
  Британський принц Гаррі 2017-го заручився з американською акторкою Меган Маркл
Британський принц Гаррі 2017-го заручився з американською акторкою Меган Маркл

Головною проблемою 2018‑го стануть стихійні лиха.

— Він стане роком небачених землетрусів, вивержень вулканів і стихійних лих, — говорить в інтерв'ю британському сайту "Індепендент" Крейг Гамілтон-Паркер, 63 роки. Відомий тим, що передбачив прихід до влади президента США Дональда Трампа, вихід Британії з Євросоюзу та заручини британського принца Гаррі й актриси Меган Маркл.

Стихійні лиха пояснює сонячною активністю небаченої сили.

— Будуть жахливі урагани, але я бачу — станеться дещо гірше, — каже Гамілтон-Паркер. — В Італії почнеться виверження вулкана Везувій. Воно спричинить землетруси там, де їх ніколи не було. Поштовхи дійдуть до Нової Зеландії — на інший бік Земної кулі.

Від льодовиків в Антарктиді відколеться багато айсбергів. Судноплавство в Південній півкулі стане небезпечним.

Скандали з членами британського уряду (міністри оборони та міжнародної торгівлі подали у відставку 2017-го після звинувачень у сексуальних домаганнях. — ГПУ) і невдалі перемовини про вихід країни з Євросоюзу стануть катастрофою для прем'єр-міністра Терези Мей. Вона піде у відставку, вважають експерти американського журналу "Форчен". Її місце посяде політичний конкурент. Він доведе процедуру виходу з ЄС до кінця. Валютний ринок Британії та акції її підприємств обваляться.

Під час виборів в Італії велику підтримку матимуть праві сепаратистські партії. Можуть вивести країну з Євросоюзу. Почнеться політична криза. Тим часом головний сепаратист іспанської Каталонії Карлес Пучдемон постане перед судом.

У Північній Кореї відбудеться революція і Кім Чен Ина усунуть від влади, вважає Гамілтон-Паркер. Американське аналітичне агентство "Блумберг" передбачає, що Кім протримається до 2019-го, але потім "раптово" помре від серцевого нападу. 2018 року Китай і США зміцнюватимуть відносини для протистояння КНДР.

Індія переживатиме економічний бум. 2018-го економіка зросте на 7,6%. Країна обжене Китай, де приріст становитиме 6,5%. Цьому сприятимуть успішні економічні реформи. Проте кількість доларових мільйонерів у Китаї зростатиме. Нині їх там більше, ніж у США.

Нобелівську премію миру можуть отримати Папа Римсь­кий Франциск, канцлер Німеччини Анґела Меркель або жіно­чий рух проти зґвалтуваннь і сексуальних домагань.

$60 — стільки коштуватиме барель нафти наприкінці 2018-го, стверджують у "Форчен". Експерти видання "Блумберг" називають ціну $50.

Увесь світ захоплюватиметься електричними авто. Ціни на викопне паливо падатимуть наступні 10 років. Це вдарить по нафтових гігантах — Саудівській Аравії та Росії.

Франція вже заборонила розвідування нових нафтових родовищ і видобуток сланцевого газу. Президент Еммануель Макрон заявив — країна розвиватиме альтернативні види енергії.

2018 року у світі куплять майже 1 млн електроавтомобілів.

З'являться безпілотні й літаючі авто, нові типи потягів і літаків, дешеві космічні ракети.

Безпілотні авто пройшли успішні тестування і 2018-го надійдуть у продаж. Аварій не уникнути, попереджають експерти. Найбільш вразливими будуть кенгуру, олені й мотоциклісти.

Таксі "Убер" створить літаючі машини. Як служба таксі він програватиме місцевим дрібним фірмам.

Мільярдер Ілон Маск вирушить у космічну мандрівку на ракеті, створеній його компанією "Тесла". Пристрій унікальний тим, що здатен після польоту приземлятися на місце старту. Маск і його конкурент Річард Бренсон почнуть продавати квитки космічним туристам. Першими стануть актриса Анджеліна Джолі та інші зірки.

Більше м'яса й молока вироблятимуть із рослин. Таке м'ясо нагадуватиме звичайне. 2017-го замінники м'яса та риби в ковбасах і консервах становили 1% роздрібного ринку. В найближчі п'ять років їхня кількість зросте до 23%. Тваринне молоко замінюватимуть мигдалевим чи соєвим.

В Америці традиційні корицю, імбир, гвоздику замінять запахи квітів.

Зараз ви читаєте новину «"2018-й стане роком небачених землетрусів, вивержень вулканів і стихійних лих"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі