пʼятниця, 17 червня 2011 07:00

19 в'язнів загинули у венесуельській тюрмі

У тюрмі "Ель родео", за 40 км від венесуельської столиці Каракаса, минулої неділі почалося повстання. В'язні відібрали зброю в охоронців, а їх витіснили за межі закладу. Тюрму оточили солдати національної гвардії. Усередині банди воюють за владу. У сутичках загинули близько 20 арештантів, ще стільки ж поранені.

До тюремних воріт прийшли сотні родичів ув'язнених. Хочуть дізнатися, чи вони живі.

— Не знаю, що з моїм чоловіком. Щотижня приходжу до нього. Востаннє говорили в неділю опівдні, — говорить Роза Ортеґа. Вона на шостому місяці вагітності.

Поліція втратила контроль на більшій території "Ель родео". Керівництво закладу три дні замовчувало повстання. Ще в середу зранку з тюрми було чути постріли, вибухи і крики.

— "Ель родео" затісна. Розрахована на 750 людей, а тепер там понад 3,5 тисячі осіб, — каже правозахисник Умберто Прадо.

У всіх тюрмах Венесуели близько 15 тис. місць. За ґратами майже 45 тис. людей. Повстання і сутички почастішали з 2008-го. Щороку в середньому гинуть 300 ув'язнених.

Заворушення в "Ель родео" — одне з найбільших за останні 12 років. 1999-го в сутичці між в'язнями і охороною загинули 27 людей.

Зараз ви читаєте новину «19 в'язнів загинули у венесуельській тюрмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі