середа, 20 лютого 2008 17:29

17 підлітків повісилися у британському містечку

17 підлітків повісилися у британському містечку

У британському містечку Брідженд вішаються підлітки. За останні два тижні вкоротили собі віку ще троє. За півтора року в місті з населенням майже 40 тис. людей скоїли самогубство 17 осіб. Їм було не більше 20 років.

19-річну Енджі Фуллер знайшов мертвою її наречений Джоель Вільямс, 21 рік. Коли він спав, дівчина закрила його в спальні і повісилася на поручні.

— Ми тільки-но обручилися, — каже Джоель. — Були щасливі, планували одружитися. Не розумію, як це могло статися.

Друзі розповідають, що Фуллер була схильною до депресій. Вона належала до так званої субкультури готів — одягалася в чорне, носила темний макіяж, слухала важку музику. Двічі намагалася накласти на себе руки, але її рятували.

— Енджі справді часом впадала в депресії, — говорить її подруга. — Іноді вони з хлопцем несамовито сварилися, іноді воркували, як голуби.

Як і інші жертви, дівчина мала власну інтернет-сторінку. Там писала: "Я не люблю себе. Але хто ж із нас себе любить? Я стаю злою, коли напиваюся, ненавиджу релігію і кохаю свого хлопця. Вчора я коротко підстригла волосся і пофарбувала його у пурпуровий колір".

16 лютого на горищі свого будинку повісився 15-річний Натаніель Прітчард. Хлопця знайшли ще живим. Він помер у лікарні наступного дня. Дізнавшись про смерть Натаніеля, повісилася його двоюрідна сестра 20-річна Келлі Стівенсон. Родичі кажуть, що вони були близькими друзями.

У вівторок знайшли 16-річну Дженну Перрі, яка повісилася на дереві. Батьки та брати не можуть пояснити її вчинку. Кажуть, за день до самогубства дівчина була із друзями, сміялася й жартувала.

Після смерті Енджі Фуллер її наречений зробив для неї так звану меморіальну інтернет-сторінку. На ній можна залишати добрі спогади або історії з її життя. Таких меморіальних сайтів підлітків Брідженду вже майже 20. На деяких можна побачити повідомлення: "Скоро побачимося".

Друзі померлих розповідають, що серед молоді міста пішла мода накладати на себе руки. Мовляв, це легко і безболісно. Зате потім про тебе пам"ятатимуть усе життя.

Зараз ви читаєте новину «17 підлітків повісилися у британському містечку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі