пʼятниця, 27 травня 2016 00:10

100 злодіїв три години знімали гроші у банкоматах

У Японії понад 100 злодіїв за 3 год. зняли у банкоматах 1,4 млрд єн — 320 млн грн. Використовували фальшиві банківські картки. Почали на світанку 15 травня. Після цього всі вилетіли за кордон.

Правоохоронці повідомили, що одночасно по всій країні злодії знімали кошти за допомогою підроблених карток південноафриканського банку "Стандарт". Використали їх у 1400 банкоматах.

— Кожен аферист обійшов кілька пристроїв, — коментує поліцейський Ноя Росі. — Карток насправді було не так багато. Досі не можемо зрозуміти, як зламали системи захисту на кількох рівнях. На всіх банкоматах є обмеження — можна отримати готівкою не більше 100 тисяч єн на добу. Шахраї знімали в деяких по півмільйона. Повідомили про злочин не одразу. Служби безпеки банків намагалися усунути недоліки в захисті. Вважають, що таке повторити неможливо. "Стандарт" підтвердив, що в них викрали частину інформації.

Підозрюваних у злочині немає. Поліція вивчає записи з камер спостереження, але жодна не зафіксувала облич шахраїв.

Зараз ви читаєте новину «100 злодіїв три години знімали гроші у банкоматах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі