понеділок, 06 квітня 2020 12:33

Військовий корабель протаранив круїзний лайнер і затонув

Військовий корабель протаранив круїзний лайнер і затонув
Венесуельський військовий корабель сприйняв круїзний лайнер за ворога і пішов на таран. Фото: Reuters

Венесуельський військовий корабель затонув після невдалої спроби протаранити круїзний лайнер у Карибському морі.

30 березня круїзний лайнер Resolute дрейфував поблизу острова Ісла-ла-Тортуга для виконання планового технічного огляду двигуна. Як раптом неподалік виник патрульний корабель Військово-морських сил Венесуели Naiguata (GC-23), пише The Drive.

Прийнявши лайнер за порушника, Naiguata наказав йому покинути територіальні води Венесуели. Хоча Resolute, за словами власників компанії, не порушував кордони країни та стояв у нейтральних водах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин по-туркменськи: слово коронавірус заборонене, за носіння маски затримують

Тоді Naiguata відкрив попереджувальний вогонь у повітря. А після - пішов на таран. Через пошкодження Naiguata почав тонути, а лайнер продовжував залишатися на місці, аби допомогти військовим Венесуели в разі потреби. Але ті успішно евакуювалися з судна. А лайнер, оскільки його корпус зміцнений для проходження антарктичних шляхів, із незначними пошкодженнями продовжив свій шлях.

Командування ВМС Венесуели дії лайнера охрестили "піратськими", також - "актом імперської агресії". Хоча Naiguata підплив під прапорами Португалії.

Американський авіаносець "Теодор Рузвельт" звернувся до уряду з проханням про допомогу. На його борту - понад 100 інфікованих коронавірусом.

Зараз ви читаєте новину «Військовий корабель протаранив круїзний лайнер і затонув». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі