четвер, 29 лютого 2024 22:24

Влада Польщі не змогла домовитися з фермерами

Влада Польщі не змогла домовитися з фермерами
Польські фермери хочуть заблокувати кордон з Литвою. Фото: pixabay.com

Польським фермерам не вдалось укласти домовленості з главою уряду Дональдом Туском.

Вони планують подальші акції протесту. Проведуть їх і на кордоні з Литвою. Про це пише BNS із посиланням на організатора протесту Кароля Пєчінскі.

"Після зустрічі прем'єр-міністра з аграріями домовленості досі немає. Її обговорять найближчими днями. З цієї причини наш протест може бути ще більш необхідним, ніж раніше. Завтра будемо діяти, як домовилися", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські фермери планують заблокувати контрольно-пропускний пункт на кордоні з Литвою

Вони планують з 1 березня на тиждень перекрити дорогу на литовсько-польському кордоні, на колишньому прикордонному пункті Кальварія-Будзіське.

Польські ЗМІ пишуть, що протестувальники хотіли обговорити з Туском вимоги зеленої ставки Євросоюзу для фермерів, потік сільськогосподарської та харчової продукції з України і транзит українського зерна через Польщу. Вони вважають, що український імпорт не відповідає сертифікації та стандартам ЄС.

Торік у листопаді польські перевізники розпочали блокування руху вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" і "Рава-Руська-Гребенне". Згодом до страйків на кордоні долучилися польські фермери.

Вночі 25 лютого на залізничній станції "Котомеж" розсипали українське зерно з восьми напіввагонів. Вантаж прямував транзитом до інших держав.

Минулого тижня президент Володимир Зеленський звернувся до уряду Польщі і президента цієї країни Анджея Дуди.

Зараз ви читаєте новину «Влада Польщі не змогла домовитися з фермерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі