вівторок, 10 жовтня 2023 10:45

"Візит принесе користь обом народам": Зеленський поїхав до Румунії

"Візит принесе користь обом народам": Зеленський поїхав до Румунії
Президент Володимир Зеленський відбув з офіційним візитом до Румунії. Фото: 5.ua

Президент України Володимир Зеленський 10 жовтня вирушив з офіційним візитом до Румунії.

У Бухаресті він, зокрема, зустрінеться із румунським президентом Клаусом Йоганнісом. Спектр тем для переговорів буде великим. Про це Зеленський повідомив у Telegram.

За його словами, Румунія підтримала Україну у найскрутнішу мить і ця підтримка з часом лише зростає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні збільшать видатки на оборону - Зеленський увів в дію рішення РНБО

"Передусім Україна вдячна Румунії за щиру та масштабну допомогу, яка значно посилює наш захист. А також - за максимально конструктивну солідарність, яка дає нашим країнам змогу разом бути вагомими донорами безпеки для світу, зокрема продовольчої. Ми вже налагодили співпрацю, яка підтримує стабільність багатьох інших народів, і можемо її ще розширити", - зазначив Зеленський.

Переговори стосуватимуться подальшої безпекової взаємодії, розвитку авіаційної та інших оборонних коаліцій, посилення української ППО та загальної архітектури безпеки в регіоні Чорного моря й відносин з партнерами.

"Цей візит принесе користь обом нашим народам", - додав Зеленський.

Нещодавно у Румунії заявили, що російська війна проти України безпосередньо торкнулася їхньої країни. Ситуація з безпекою у регіоні постійно погіршується. Про це сказала міністр закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску.

Бухарест хоче придбати 32 американські винищувачі останнього покоління F-35. Для посилення протиповітряної оборони бойовими літаками США планується витратити $6,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «"Візит принесе користь обом народам": Зеленський поїхав до Румунії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі