вівторок, 10 жовтня 2023 10:32

В Україні збільшать видатки на оборону - Зеленський увів в дію рішення РНБО

В Україні збільшать видатки на оборону - Зеленський увів в дію рішення РНБО
У бюджеті 2024 року планують збільшити видатки на оборону України. Фото: slovoidilo.ua

Президент Володимир Зеленський підписав Указ, яким увів в дію рішення Ради національної безпеки й оборони про збільшення оборонного бюджету України на 2024 рік.

РНБО доручила уряду закласти в держбюджеті не менше 21,6% від ВВП на забезпечення національної безпеки й оборони. Про це йдеться у документі, оприлюдненому на офіційному сайті президента.

При цьому фінансування потреб сектору безпеки і оборони України доручено передбачити в обсязі не менше 1,69 трлн гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невизначеність щодо підтримки України з боку США посилюється - Боррель

"Забезпечити у 2024 році збільшення обсягу видатків на національну безпеку і оборону України з урахуванням воєнно-політичної обстановки та вимог бюджетного законодавства", - йдеться у документі.

Першочергове фінансування у 2024 році передбачається для "посилення спроможностей та задоволення першочергових потреб сил безпеки і оборони України в озброєнні, військовій та спеціальній техніці, ракетах і боєприпасах шляхом їх закупівлі, ремонту, відновлення і модернізації". Кошти виділять також на належне утримання особового складу сил безпеки і оборони та реалізацію соціальних гарантій.

Окрім того, йдеться про посилення контррозвідувального захисту та боротьби з тероризмом і диверсійною діяльністю. А також удосконалення системи охорони та підвищення рівня захисту державного кордону України. Пріоритетами будуть реалізація державної політики у сфері кібербезпеки та розмінування території.

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена цього тижня оголосить про новий пакет військової допомоги для України на $200 млн. Допомогу нададуть з коштів, виявлених через бухгалтерську помилку.

Ці кошти дозволяють адміністрації Байдена надіслати Києву зброю та боєприпаси, незважаючи на виключення допомоги Україні з законопроекту про тимчасовий бюджет, ухваленого Палатою представників для уникнення шатдауну.

Зараз ви читаєте новину «В Україні збільшать видатки на оборону - Зеленський увів в дію рішення РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі