понеділок, 09 жовтня 2023 10:46

Невизначеність щодо підтримки України з боку США посилюється - Боррель

Невизначеність щодо підтримки України з боку США посилюється - Боррель
Голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель прокоментував підтримку України з боку США. Фото: mind.ua

Через проблеми із бюджетом у Сполучених Штатах Америки невизначеність щодо подальшої допомоги Україні посилюється.

Якщо така ситуація триватиме, це підвищить відповідальність Євросоюзу, заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

За його словами, перипетії навколо ухвалення бюджету США, де немає допомоги Україні, посилюють невизначеність щодо подальшої підтримки з боку Вашингтона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає від ЄС 50 мільярдів євро

"У короткостроковій перспективі ми не змогли компенсувати відсутність підтримки США. І ми сподіваємося, що наші друзі та союзники швидко знайдуть способи вийти з глухого кута", - зазначив Боррель.

Водночас він заявив, що ЄС зміцнює оборонну співпрацю з Україною, а мир має бути встановлений лише на справедливих умовах Києва.

"Ми надіслали сильний сигнал Росії: ми продовжуємо і продовжуватимемо повністю підтримувати боротьбу України за свободу і суверенітет", - наголосив Боррель.

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена збирається оголосити про новий пакет військової допомоги для України на $200 млн. Допомогу нададуть з коштів, виявлених через бухгалтерську помилку.

Ці кошти дозволяють адміністрації Байдена надіслати Києву зброю та боєприпаси, незважаючи на виключення допомоги Україні з законопроекту про тимчасовий бюджет.

Зараз ви читаєте новину «Невизначеність щодо підтримки України з боку США посилюється - Боррель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі