субота, 07 жовтня 2023 14:02

У Байдена збираються оголосити про новий пакет військової допомоги Україні - ЗМІ

У Байдена збираються оголосити про новий пакет військової допомоги Україні - ЗМІ
У США готують новий пакет військової допомоги Україні. Фото: pravda.com.ua

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена наступного тижня оголосить про новий пакет військової допомоги для України на $200 млн.

Допомогу нададуть з коштів, виявлених через бухгалтерську помилку, повідомляє Reuters з посиланням на офіційних осіб США.

За інформацією видання, ці кошти дозволяють адміністрації Байдена надіслати Києву зброю та боєприпаси, незважаючи на виключення допомоги Україні з законопроекту про тимчасовий бюджет, ухваленого Палатою представників для уникнення шатдауну.

Джерела видання повідомили, що вміст пакету допомоги "все ще формується". Його, ймовірно, оприлюднять у середу на 16 засіданні Контактної групи з питань оборони України в Брюсселі. Безпекова допомога буде ключовою темою засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Кевіна Маккарті ускладнить підтримку України

Передбачається, що до нового пакета увійдуть боєприпаси та наземна техніка, які були і в попередніх пакетах допомоги.

Якщо Конгрес не надасть нових коштів для закупівлі запасних частин, а у Пентагону закінчаться видатки для підтримки корпоративних контрактів, США, Україна та виробники зброї будуть змушені вжити інших заходів для поповнення запасів.

Зазначається, що в США можуть використати механізм перепрограмування, який застосовується для перерахування коштів на рахунках Міністерства оборони для задоволення нагальних потреб.

Його можуть використати для закупівлі зброї у таких виробників, як Lockheed Martin, який виробляє керовану ракетну систему залпового вогню (GMLRS), і General Dynamics, що виробляє 155-міліметрові артилерійські боєприпаси.

У Пентагону залишилось $5,2 млрд на надання військової допомоги Україні. Цього вистачить приблизно на пів року, якщо темпи надання допомоги збережуться на чинному рівні.

$5,2 млрд, про які йдеться, з'явилися у Пентагону після того, як у травні чиновники виявили помилку в бухгалтерському обліку. Помилка виникла через невідповідність в оцінці Пентагоном озброєння, що поставляється.

Зараз ви читаєте новину «У Байдена збираються оголосити про новий пакет військової допомоги Україні - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі