вівторок, 19 квітня 2022 09:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Вислані російські дипломати змушені летіти до Москви обхідними шляхами

У зв'язку із забороною на польоти російських літаків над територією країн ЄС борт, яким забирали до Москви висланих російських дипломатів з Іспанії, а потім із Греції, був змушений летіти в обхід 15 тис. км.

Про це свідчать дані сервісу з відстеження польотів, Flightradar 24.

"Висланих з Іспанії та Греції російських дипломатів забирали обхідним шляхом, загальна протяжність якого становила 15 163 км, що трохи менше найдовшого в світі рейсу між Сінгапуром і Нью-Йорком", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС вніс у "чорний список" 21 російську авіакомпанію

Щоб забрати дипломатів із Мадрида, Росія повинна була залишатися в міжнародному просторі, але не входити в повітряний простір Іспанії. Це більш ніж удвічі збільшило відстань між пунктами призначення, а тому літаку довелося робити велике коло.

Автор: flightradar24.com
  Російські дипломати після того, як їх висилають з країн Європи, через повітряні обмеження змушені повертатися додому довгими маршрутами
Російські дипломати після того, як їх висилають з країн Європи, через повітряні обмеження змушені повертатися додому довгими маршрутами

Політ росіян з Афін проходив переважно через дружній повітряний простір. Наприклад, літаки Російської Федерації можуть літати через Туреччину.

Після виходу з повітряного простору Туреччини політ росіян продовжився на схід, уникаючи зони російського повітряного простору поблизу України, закритої для більшості польотів з початку повномасштабної війни.

Іспанія вислала 25 російських дипломатів і співробітників посольства. Про аналогічні рішення вже повідомили Греція, Литва, Словаччина, Німеччина, Франція, Італія, Швеція і Данія.

Зараз ви читаєте новину «Вислані російські дипломати змушені летіти до Москви обхідними шляхами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі