неділя, 29 травня 2022 07:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові навчання у Білорусі: на українському напрямку помітили активність

Військові навчання у Білорусі: на українському напрямку помітили активність
Триває 95 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

На Волинському та Поліському напрямках побільшало заходів оперативної та бойової підготовки під час перевірки сил реагування збройних сил Білорусі.

Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 29 травня.

"Зберігається загроза завдання з території Республіки Білорусь ракетно-авіаційних ударів по українських інфраструктурних об'єктах", - нагадали в Генштабі.

Раніше українські правоохоронці звернули увагу на заяви самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про створення оперативного командування поблизу українського кордону. Вони пролунали за кілька днів після його зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВС назвали умову, за якої Лукашенко може вступити у війну

Тож прикордонники й інші складові сектору безпеки і оборони готуються до повторного вторгнення агресора на півночі України. Продовжують зміцнювати оборонні рубежі, заявив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

На Сіверському напрямку ворог продовжує заходи щодо прикриття ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. Обстріляв з мінометів українські позиції у Сумській області.

26 травня Олександр Лукашенко доручив негайно створити Південне оперативне командування поблизу кордону з Україною.

Він заявив про "ротацію" та "обкатування" білоруських військових. На кінець травня в Білорусі запланували військові навчання на 10 полігонах.

Зараз ви читаєте новину «Військові навчання у Білорусі: на українському напрямку помітили активність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі