пʼятниця, 27 травня 2022 22:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Прикордонники готуються до повторного вторгнення агресора на півночі України

Прикордонники готуються до повторного вторгнення агресора на півночі України
Повідомили, як Україна готується до повторного вторгнення Росії. Фото: Укрінформ

Наші кордони перебувають під щільною опікою українських захисників.

Прикордонники зміцнюють оборонні рубежі держави, у телеефірі заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає Gazeta.ua.

Українські правоохоронці звернули увагу на заяви Олександра Лукашенка про створення оперативного командування поблизу українського кордону, що пролунали через кілька днів після його зустрічі з президентом РФ.

"Ми були до цього готові і відповідно до тих директив, які були визначені військовим командуванням, наші прикордонники й інші складові сектору безпеки і оборони продовжують зміцнювати наші оборонні рубежі. Кордон наразі перебуває під нашою щільною опікою", - сказав заступник глави МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза ракетних та авіаційних ударів з Білорусі зберігається - Генштаб

У МВС впродовж останніх місяців активно налагоджували систему опорних пунктів, зводили інженерно-технічні споруди, завдяки чому, безумовно, підвищено стан бойової готовності поліцейських і прикордонних підрозділів.

"Але навіть у разі якихось окремих провокацій уздовж українсько-білоруського чи українсько-російського кордону на його північній ділянці ми готові дати гідну відсіч", - заявив Єнін.

Він повідомив, що ледь не щодня отримують інформацію, що ворожі ДРГ влаштовують провокації в Україні і кожного разу отримують по зубах від ЗСУ.

Додав, що ні наша розвідка, ні міжнародних партнерів, не бачить зараз жодних ознак формування ударних угруповань з боку РФ.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив створити "народне ополчення". В них "є для цього і люди, і озброєння", а "кількість захисників збільшиться в рази".

Вчора білоруський диктатор доручив створити Південне оперативне командування поблизу кордону з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники готуються до повторного вторгнення агресора на півночі України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі