четвер, 26 вересня 2024 16:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія вдарила санкціями по російському джерелу фінансування війни

Велика Британія вдарила санкціями по російському джерелу фінансування війни
Велика Британія запровадила санкції проти кораблів та організацій, пов'язаних із експортом російського скрапленого газу. Фото: pixabay.com

Уряд Великої Британії запровадив нові санкції проти п'яти суден і двох компаній, пов'язаних із транспортуванням російського скрапленого газу.

Про це у четвер повідомив сайт британського уряду.

Повідомляється, що СПГ відіграє ключову роль у російській економіці та є важливим джерелом доходів для РФ. Зокрема, Москва прагне збільшити свою частку на світовому ринку СПГ з 8% до 20%.

"Сьогоднішні заходи базуються на зусиллях союзників, спрямованих на придушення спроб РФ збільшити свої майбутні енергетичні прибутки - тобто, найважливіше джерело фінансування війни Путіна в Україні", - повідомили британці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США надають Україні оборонну допомогу на $7,9 млрд - Зеленський

"Раніше Велика Британія спільно зі США та Євросоюзом вже запровадила обмеження щодо проєкту "Арктик СПГ 2", що змусило його скоротити виробництво. А сьогоднішні дії спираючись на це, спрямовані на судна та організації, задіяні у російському секторі СПГ", - сказано у повідомленні.

Нові обмежувальні заходи стосуються таких суден:

PIONEER (IMO 9256602);

ASYA ENERGY (IMO 9216298);

NOVA ENERGY (IMO 9324277);

"ПІВНІЧНЕ НЕБО" (ІМО 9953523);

SCF LA PEROUSE (IMO 9849887).

Також під санкції потрапили оператори цих суден:

OCEAN SPEEDSTAR SOLUTIONS OPC (оператор суден PIONEER і ASYA ENERGY)

WHITE FOX SHIP MANAGEMENT (оператор судна ПІВНІЧНЕ НЕБО).

Загалом Велика Британія запровадила санкції проти 15 суден і організацій, пов'язаних із російським СПГ.

Згідно з британським законодавством про санкції, перерахованим кораблям заборонено доступ до портів Великої Британії, також є низка інших обмежень, включно з арештом і відмовою у реєстрації.

У червні Європейський Союз запровадив 14-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів проти РФ, які передбачають санкції проти російського газу. Також у новому санкційному пакеті міститься розширення заборони на польоти над територією ЄС.

У серпні Сполучені Штати Америки запровадили проти РФ новий великий пакет санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія вдарила санкціями по російському джерелу фінансування війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі