четвер, 26 вересня 2024 13:33

Спецтема: Війна Росії проти України

США надають Україні оборонну допомогу на $7,9 млрд - Зеленський

США надають Україні оборонну допомогу на $7,9 млрд - Зеленський
У США оголосили про нову військову допомогу Україні. Фото: t.me/channel24_ua

Сполучені Штати Америки оголосили про виділення Україні значної оборонної допомоги на загальну суму $7,9 млрд.

Окрім того, запроваджено нові санкції проти РФ. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Він подякував за підтримку президенту США Джозефу Байдену, Конгресу та його обом партіям, республіканцям і демократам, а також усьому американському народу.

"Від імені українського народу та наших відважних воїнів на передовій я дякую нашому найближчому союзнику, Сполученим Штатам, за те, що вдалося знайти спосіб виділити залишок безпекової допомоги Україні та забезпечити, щоб повноваження президента не закінчилися до кінця фінансового року у США", - зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Конгресі США ініціювали розслідування через візит Зеленського до Пенсильванії

Він запевнив, що Україна використає допомогу "в найбільш ефективний і прозорий спосіб для досягнення нашої головної спільної мети: перемоги України, справедливого і тривалого миру і трансатлантичної безпеки".

За словами Зеленського, США, зокрема, надають Україні додаткову батарею ППО Patriot, інші засоби протиповітряної оборони та перехоплювачі. А також безпілотники, ракети великої дальності та боєприпаси класу "повітря — земля". Окрім того, виділяють кошти для зміцнення оборонно-промислової бази України.

"Також ціную рішення розширити програми з підготовки більшої кількості наших пілотів для польотів на F-16, а також рішучі санкції, запроваджені для подальшого обмеження здатності Росії фінансувати свою агресію проти України. Україна та Сполучені Штати залишаються близькими союзниками, відданими захисту свободи, людського життя та спільної безпеки в Європі та за її межами. Ми завжди цінували потужну двопартійну підтримку у Сполучених Штатах та серед американців у справедливій справі України щодо перемоги над російською агресією", - наголосив Зеленський.

Адміністрація американського президента Джо Байдена оголосила про додаткову оборонну допомогу для України. Вона включає санкціонування пакета на суму в $375 млн.

Новий пакет включає зброю "повітря-поверхня" боєприпаси для реактивних систем і артилерії, бронетехніку і протитанкову зброю.

Зараз ви читаєте новину «США надають Україні оборонну допомогу на $7,9 млрд - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі