четвер, 26 вересня 2024 20:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Керівна партія Грузії на виборах лякає грузинів кадрами з України. МЗС відреагувало

Керівна партія Грузії на виборах лякає грузинів кадрами з України. МЗС відреагувало
Передвиборча реклама керівної партії у Грузії "Грузинська мрія", на якій зображення зруйнованого росіянами драмтеатру у Маріуполі. Фото: Facebook.com/GeorgianDreamOfficial

Керівна партія Грузії "Грузинська мрія" розмістила на своїх передвиборчих рекламних банерах фотографії руйнувань в Україні, завданих країною-агресоркою Російської Федерацією.

На плакатах були написи "Ні війні" і перекреслені назви опозиційних партій Грузії. Про це повідомили "Суспільне".

Партія "Грузинська мрія", яка має коаліційну більшість у грузинському парламенті, розмістила рекламні банери у Грузії перед парламентськими виборами, запланованими на 26 жовтня.

Ліворуч на цих плакатах зображені українські будівлі і церкви, знищені російськими ударами, зокрема Маріуполь. Також видніється напис "Ні війні" і перекреслені передвиборчі номери опозиційних партій і об'єднань Грузії: "Коаліції за зміни", "Єдиного національного руху", "Сильної Грузії" і "Гахарія за Грузію".

А праворуч - фотографії споруд, зведених або відреставрованих олігархом Бідзіною Іванішвілі, який є засновником "Грузинської мрії", колишнім прем'єр-міністром Грузії й у вересні цього року обраний від партії як номер один у списку на вибори. Також праворуч помістили написи "Обери мир".

"Я ще не бачила нічого настільки ганебного, настільки образливого для нашої культури, традицій, історії, віри. Як жалюгідно марно і безсоромно пропонувати своєму народу плакат, виготовлений у кузні КДБ", - відреагувала президентка Грузії Саломе Зурабішвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деградація заяв, які вже важко відрізнити від кремлівських. МЗС України відповіло прем'єру Грузії

На рекламні банери "Грузинської мрії" відреагувало Міністерство закордонних справ України.

"Міністерство закордонних справ України засуджує та вважає неприпустимим використання в політичній рекламі зображень жахливих наслідків безжальної війни Росії проти України, страждань та крові тисяч невинних людей, руйнувань церковних святинь та культурного надбання людства", - сказано у заяві.

"Грузинський народ може не боятися нової війни, допоки Україна чинить опір російській агресії. Страшна ціна цього опору - це також ціна миру в Грузії", - заявило МЗС.

МЗС України закликало уряд Грузії, партію влади "Грузинська мрія" утримуватись від використання теми агресивної війни проти України та її громадян у внутрішньополітичній боротьбі у Грузії.

"Україна послідовно, неухильно та рішуче продовжуватиме підтримувати суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів. Сподіваємось, що парламентські вибори в Грузії пройдуть у мирний та демократичний спосіб, а грузинський народ продовжить стратегічний курс на приєднання до ЄС та НАТО", - заявило МЗС.

У липні Сполучені Штати Америки призупинили надання Грузії частини допомоги через антидемократичні дії влади, несумісні з прагненням країни стати членом Європейського Союзу і НАТО.

ЄC може розглянути можливість скасування безвізового режиму з Грузією, сказав представник Європейської комісії.

Зараз ви читаєте новину «Керівна партія Грузії на виборах лякає грузинів кадрами з України. МЗС відреагувало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі