пʼятниця, 27 вересня 2024 00:32

Трамп пропонував Зеленському зустрітися в його маєтку - Time

Трамп пропонував Зеленському зустрітися в його маєтку - Time
Дональд Трамп пропонував президенту Володимиру Зеленському зустрітися. Фотоколаж: РБК-Україна

Президент України Володимир Зеленський заявляв про намір показати кандидату в президенти Сполучених Штатів Дональду Трампу свій план перемоги.

У Трампа пропонували для проведення зустрічі маєток кандидата у президента у Мар-а-Лаго, що у штаті Флорида, пише Time із посиланням на джерела.

Київ відкинув цю пропозицію, оскільки це могло б розцінюватися як підтримка республіканця на виборах США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білому домі відповіли на звинувачення республіканців щодо візиту Зеленського

На процес перемовин могла негативно вплинути поїздка президента України до Пенсильванії, пише видання.

Україна просила про більш нейтральний майданчик для зустрічі. Це могли бути, наприклад, зйомки американського телеканалу для спільного інтерв'ю.

Зеленський 22 вересня відвідав завод боєприпасів у Пенсільванії, США. Це підприємство виробляє одні з найбільш критично необхідних боєприпасів для українських військ.

Після цього спікер Палати представників США Майк Джонсон закликав президента Володимира Зеленського негайно звільнити посла України у Штатах Оксану Маркарову. Джонсон звинуватив її в ненадійності та неефективності як дипломата. Він вважає, що візит Зеленського на збройовий завод у штаті Пенсильванія був політично вмотивованим і покликаним допомогти демократам на виборах.

Зараз ви читаєте новину «Трамп пропонував Зеленському зустрітися в його маєтку - Time». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі