четвер, 26 вересня 2024 23:48

Спецтема: Війна Росії проти України

За добу на фронті відбулось 181 бойове зіткнення - Генштаб

За добу на фронті відбулось 181 бойове зіткнення - Генштаб
Де на фронті відбуваються основні події: зведення Генштабу. Фото: Слово і Діло

За добу 26 вересня на фронті російсько-української війни відбулося 181 бойових зіткнень.

Російські загарбники завдали по території України чотири ракетних удари із застосуванням шести ракет, а також 57 авіаударів, скинувши 66 КАБів. Також задіяли 729 дронів-камікадзе та здійснили понад 3800 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах, йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

На Харківському напрямку відбулося три боєзіткнення. Сили оборони відбивали наступ росіян неподалік Стариці, Тихого та Вовчанська.

На Куп'янському напрямку ворог проводив 20 наступальних дій біля Синьківки, Глушківки, Лозової, Стельмахівки та Колісниківки.

На Лиманському напрямку російські загарбники 15 разів штурмували позиції наших військ поблизу Греківки, Невського, Новосадового та Торського.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали чотири ворожі наступальні дії у районах Білогорівки, Верхньокам'янського та Спірного.

На Краматорському напрямку точилося 10 боїв біля Міньківки, Григорівки та Білої Гори, де наразі продовжуються дві атаки противника.

На Торецькому напрямку відбулося 17 бойових зіткнень. Росіяни штурмували позиції наших підрозділів біля Торецька, Щербинівки та Леонідівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська почали відступ з Вугледара - Forbes

На Покровському напрямку точилося 39 боїв у районах населених пунктів Зелене Поле, Миколаївка, Лисівка, Крутий Яр, Новогродівка, Селидове, Маринівка та Красний Яр.

На цьому напрямку було знешкоджено 278 окупантів, з них 116 - безповоротно. Також знищено дві ворожі гармати, чотири БпЛА, два окопних РЕБи, три автомобілі та дві одиниці мототехніки. До того ж пошкоджено бронетранспортер, чотири артилерійські системи, два авто та два мотоцикли.

На Курахівському напрямку ворог 34 рази штурмував поблизу Цукуриного, Желанного Другого, Георгіївки, Миколаївки, Парасковіївки, Костянтинівки та Катеринівки.

На Времівському напрямку противник здійснив п'ять спроб витіснити наші підрозділи із займаних рубежів оборони біля Водяного, Катеринівки та Богоявленки.

На Оріхівському напрямку відбулося три боєзіткнення неподалік Роботиного.

На Придніпровському напрямку окупанти двічі штурмували позиції наших військ.

"Сили оборони України продовжують операцію в Курській області. Авіація ворога не припиняє завдавати ударів керованими авіаційними бомбами по території росії. На цю мить відомо про 12 авіаційних ударів із застосуванням 14 КАБів", - йдеться в повідомленні.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 26 вересня склали 647 800 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1400 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила 10 танків, 44 бойових броньованих машини та 71 артилерійську систему.

Зараз ви читаєте новину «За добу на фронті відбулось 181 бойове зіткнення - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі