субота, 28 травня 2022 10:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія проводить обшуки у родичів російських олігархів

Велика Британія проводить обшуки у родичів російських олігархів
У березні в будинку іншого олігарха поліцейські виявили та вилучили кілька десятків тисяч фунтів готівкою та заарештували рахунок на £1,5 млн. Фото: pixabay.com

У Великій Британії проводять обшуки в будинках родичів підсанкційних росіян, зокрема олігархів.

Національне агентство по боротьбі зі злочинністю (NCA) створило спеціальний підрозділ, метою якого є створення труднощів для громадян РФ, що потрапили під санкції, повідомляє ВВС.

"Уже провели три обшуки в будинках людей, які є родичами або належать до близького оточення підсанкційних росіян. Спецпідрозділ отримав назву K-Cell. Розвідгрупа має повний спектр інструментів, щоб боротися зі спробами обійти санкції Великої Британії. 17 травня провели обшук у квартирі, яка належить російському олігарху. Це сталося через те, що один із членів його родини отримав на свій рахунок переказ у £400 тис.", - заявив глава NCA Стів Смарт.

Ще у березні у будинку іншого олігарха поліцейські виявили та вилучили кілька десятків тисяч фунтів готівкою та заарештували рахунок на £1,5 млн. В одному з небагатьох випадків, які раніше були оприлюднені, у березні також було отримано ордери на заморожування банківських рахунків британського бізнесмена Грема Бонем-Картера. Були підстави підозрювати, що гроші він отримав із активів мільярдера Олега Дерипаски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні арештували майже пів мільярда активів російського олігарха

Ціллю K-Cell відтепер є такі фахівці, як приватні банкіри олігархів, їхні агенти з нерухомості, спеціалізовані консьєржі, бухгалтери та юристи.

"У нас є значний досвід і можливості в цій галузі, тож ми використовуємо весь спектр можливостей як прихованих, так і явних. Об'єднуємо нашу роботу з приватним сектором, а також з іншими державними відомствами та агентствами. Ми розслідуємо справи посібників, які підтримують угоди корумпованих еліт. А також націлюємося на менш традиційні способи, які використовуються для приховування переміщення значних багатств, такі як продаж дорогих активів через аукціонні будинки", - додав Смарт.

Фінляндія 28 квітня конфіскувала два спорткари Ferrari й два моторні човни, власником яких є російських олігарх, соратник президента РФ Володимира Путіна Борис Ротенберг.

Євросоюз запровадив санкції проти Ротенберга у квітні. Раніше він потрапив до списку санкцій США. Родина Ротенберга в 1990-х жила в Гельсінкі. Борис і Роман Ротенберги мають фінське громадянство.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія проводить обшуки у родичів російських олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі