вівторок, 03 вересня 2019 09:28

В Україну приїдуть американські сенатори, яким заборонили в'їзд у Росію

В Україну приїдуть американські сенатори, яким заборонили в'їзд у Росію
Сенатор Кріс Мерфі їде до України. Фото: "Радіо Свобода".

В Україну планують прибути 2 американські сенатори Кріс Мерфі та Рон Джонсон. Їм заборонили в'їзд у Росію.

"Росія не впускає нас, але ми з Роном Джонсоном поїдемо в Україну, Сербію та Косово цього тижня, щоб продемонструвати двопартійну підтримку новій українській владі та продовжуваному діалогу між Белградом і Приштиною", – написав Мерфі у Twitter.

Росія заборонила в'їзд демократу Мерфі та республіканцю Джонсону, який є співголовою української групи в американському Сенаті, наприкінці серпня, передає "Радіо свобода".

Член сенатського комітету із закордонних справ Мерфі назвав цей крок "потенційно небезпечним моментом для тендітних відносин наших двох націй".

Міністерство закордонних справ Росії назвало заборони на в'їзд відповіддю на "обмеження щодо значної кількості членів Ради Федерації", верхньої палати російського парламенту.

Саміт лідерів "нормандської четвірки" відбудеться за умови, якщо виконаються конкретні домовленості, досягнуті на вчорашній зустрічі на рівні політичних радників. 2 вересня у Берліні пройшли 8-годинні переговори, розповів міністр закордонних справ України Вадим Пристайко. Він виступав як радник президента.

Зараз ви читаєте новину «В Україну приїдуть американські сенатори, яким заборонили в'їзд у Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі