вівторок, 17 жовтня 2023 23:15

В лікарню Сектора Гази потрапила ракета: сотні загиблих

В лікарню Сектора Гази потрапила ракета: сотні загиблих
Пожежа після потрапляння ракети в лікарню в Секторі Гази. Фото: Скріншот з відео

В Секторі Гази було завдано удару по лікарні Аль-Ахлі. Сотні людей опинилися під уламками.

Бойовики ХАМАС невдало запустили ракету, внаслідок чого у лікарні в Газі стався вибух, повідомив місцевий телеканал i24 результати початкового розслідування ЦАХАЛ.

Точна кількість жертв та постраждалих уточнюється. Деякі арабські ЗМІ вважають, що кількість загиблих могла перевищити 500 осіб. Місцеве МОЗ повідомило про смерть щонайменше 200 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уразили понад 200 об'єктів: армія Ізраїлю повідомила про нові удари по ХАМАСу

Представник ЦАХАЛ Даніель Хагарі заявив, що поки що рано казати, що це міг бути саме ізраїльський удар.

"Зараз наноситься багато авіаударів, існує багато "невдалих" ракет та багато хибних повідомлень від ХАМАС", – сказав Хагарі.

ХАМАС фактично звинуватив Ізраїль у нібито завданні удару по лікарні.

Бойовики ХАМАС о 20:14 повідомили про перший запуск потужної ракети R160 у бік Хайфи. Як пише "Голос Ізраїлю", по Хайфі нічого не прилетіло. О 20:23 терористи підтвердили приліт по медичному закладу.

Голова Палестинської адміністрації Махмуд Аббас у розмові з президентом США Джо Байденом заявив, що виключає евакуацію палестинців із Сектора Гази.

Байден запропонував президенту Палестинської автономії Аббасу свою повну підтримку щодо "термінової необхідності гуманітарної допомоги палестинському народу, особливо в Газі".

Зараз ви читаєте новину «В лікарню Сектора Гази потрапила ракета: сотні загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі