пʼятниця, 19 липня 2024 17:52

В ГУР відреагували на інформацію росЗМІ про викид радіації на Ростовській АЕС

В ГУР відреагували на інформацію росЗМІ про викид радіації на Ростовській АЕС
Українська розвідка слідкує за ситуацією на Ростовській АЕС, заявив представник ГУР Андрій Юсов. Фото: РБК-Україна

Українська розвідка слідкує за ситуацією на Ростовській АЕС.

Однак всі заяви росіян потребують детальної перевірки. Про це в ефірі телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

"Звичайно, всі українці і ми з вами з нетерпінням чекаємо на добрі новини що там іще буде палати на території РФ. Але перевіряємо, стежимо. Ну зрозуміло, що ті інформації, які поширюються із російських пабліків, - треба дуже уважно до цього ставитися і ділити на кілька порядків", - розповів Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вимагають вдарити по ЧАЕС: росіяни обурюються через відключення світла

Він нагадав, що Росія - є закритою державою і там досить часто замовчують дані про техногенні проблеми. Прикладом тому він згадав Чорнобиль і замовчування аварії на ЧАЕС.

"Виключати проблеми такого порядку ми не можемо і говорити повністю сьогодні що "це не так" - немає для цього підстав. Перевіряти повинні. Те, що режим Путіна може приховувати правду від власних громадян, від міжнародної спільноти про якісь серйозні проблеми в енергетичній сфері - так, може. Така природа диктатури, але правду все одно ми дізнаємося", - підкреслив Юсов.

19 липня у ЗМІ та соціальних мережах почала поширюватись інформація щодо того, що у Росії стався викид радіації після аварії на Ростовській АЕС. Однак офіційного підтвердження цьому немає.

Зокрема, російські Telegram-канали заявляють, що на Ростовській АЕС нібито не локалізували аварійне скидання радіоактивної води. Через це "йде постійний витік радіації". Влада Ростовської області заявляє, що АЕС працює штатно, а всі повідомлення про поломки та витік - фейки

Кремль також заперечує факт поломки на АЕС. Водночас у південних регіонах РФ та у тимчасового окупованому Криму було запроваджено графіки відключення електроенергії.

Зараз ви читаєте новину «В ГУР відреагували на інформацію росЗМІ про викид радіації на Ростовській АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі