пʼятниця, 11 червня 2021 10:49

В Африці мільйонам людей бракує їжі. Ситуацію не визнають голодом

В Африці мільйонам людей бракує їжі. Ситуацію не визнають голодом
61% населення Ефіопії страждає від кризи продовольств. Фото: bigpicture.ru

У регіонах Тиграй, Амхара та Афар на півночі Ефіопії оголосили про продовольчу катастрофу. Близько 350 тис. людей торкнулась криза продовольства.

Про це йдеться у звіті Інтегрованої класифікації фаз продовольчої безпеки.

З травня по червень 2021 року 350 тис. людей жили у "важкій кризі". Також станом на травень 5,5 млн осіб – 61% населення півночі Ефіопії - зіткнулись з високим рівнем гострої продовольчої незахищеності. Це означає, що у людей відсутній постійний доступ до достатньої кількості їжі та води для здорового життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли відновиться світова економіка - прогноз ООН

За словами фермера з регіону Тиграй, у людей закінчилася їжа. Через бойові дії протягом місяця військові забирали у фермерів врожай та худобу. Він також розповів, що бачив транспорт із гуманітарною допомогою, який не зупинився в їхньому населеному пункті.

У звіті йдеться, що проблеми з продовольством виникли через бойові дії, обмеження гуманітарної допомоги, втрату урожаю, обмеження на пересування для людей. Ситуація в Ефіопії може погіршитися до вересня.

За словами відповідального за гуманітарні питання в ООН Марка Лоукока, в Ефіопії голод. Проте згідно з офіційними даними, ООН не оголосила голод в цих регіонах.

В ООН сподіваються до 2030 року подолати вірус імунодефіциту людини, який спричиняє синдром набутого імунодефіциту.

Зараз ви читаєте новину «В Африці мільйонам людей бракує їжі. Ситуацію не визнають голодом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі