пʼятниця, 04 червня 2021 16:45

ООН планує подолати СНІД до 2030 року

ООН планує подолати СНІД до 2030 року
Принаймні 40 країн ідуть до того, щоб досягти 90 % скорочення пов'язаної зі СНІДом смертності до 2030 року. Фото: vechirniy.kyiv.ua

В ООН сподіваються до 2030 року подолати вірус імунодефіциту людини (ВІЛ), який спричиняє синдром набутого імунодефіциту - СНІД.

Подробицями поділилося видання "Радіо Свобода".

За словами директорки-розпорядниці програми UNAIDS Вінні Б'яньїми, її агентство просить уряди країн зосередитися на нерівностях, які не дають людям можливості доступу до необхідних послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен третій ВІЛ-інфікований не знає про хворобу. Де і як безплатно обстежитися

"Якщо вони зможуть перекрити ці прогалини щодо конкретних груп найбільшого ризику, ми зможемо покласти СНІДові край до 2030 року", – прокоментувала вона.

Б'яньїма закликала країни боротися проти СНІДу так само як і проти Covid-19. Вона назвала боротьбу з хворобою "недовершеною справою".

Принаймні 40 країн планують досягти 90% скорочення пов'язаної зі СНІДом смертності до 2030-го. Серед них і дев'ять країн зі сходу й півдня Африки.

Спільна програма ООН щодо ВІЛ/СНІД повідомляла, що торік у всьому світі жили з ВІЛ 37,6 млн людей. І приблизно дві третини з них отримували лікування.

Наступного тижня ООН планує оголосити новий заклик до пожертв на саміті щодо СНІДу в Нью-Йорку для боротьби з цим захворюванням. Необхідні інвестиції в $29 млрд на рік.

У квітні 2021 року в Україні офіційно зареєстровано 1 349 нових випадків ВІЛ-інфекції, у 332 пацієнтів діагностований СНІД. З перших днів виявлення цього захворювання у 1980-х виникають різні домисли й легенди щодо того, як саме передається недуга, і чи можна з нею нормально співіснувати.

Зараз ви читаєте новину «ООН планує подолати СНІД до 2030 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі