пʼятниця, 01 квітня 2022 18:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Уряд Німеччини схвалив надання Україні старих БМП

Уряд Німеччини схвалив надання Україні старих БМП
Німеччина схвалила передачу Україні бойових машин піхоти часів НДР. Фото: pixabay.com

Уряд Німеччини схвалив постачання в Україну 56 БМП, які спочатку належали колишній Східній Німеччині.

Берлін дав "зелене світло" на передавання до Києва 56 машин типу PbV-501 від чеської компанії. Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву міністерки оборони ФРН Крістін Ламбрехт.

"Доправлення в Україну не відбудеться одразу, тому що БМП мають бути попередньо відремонтовані. Це триватиме кілька тижнів", - уточнили в німецькому виданні Welt am Sonntag.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США, Франція та Німеччина тиснуть на Зеленського - ЗМІ

Після возз'єднання ФРН і НДР бойові машини перейшли у володіння Бундесверу. Наприкінці 1990-х їх передали шведській армії. Згодом Швеція продала БМП чеській компанії, яка намагалася продати машини ЗСУ ще з 2019 року. Але тоді, ще за уряду ФРН канцлерки Анґели Меркель, не дозволяв Берлін.

Зараз такий дозвіл є, про що підтвердив газеті представник міноборони ФРН.

Уряд Німеччини планує якнайшвидше запропонувати Україні додаткові системи озброєння, щоб посилити опір армії Російської Федерації. У вівторок, 29 березня, група держсекретарів відповідних відомств погодилася запропонувати уряду України список різних систем озброєнь найближчими днями. Після Київ має вирішити, яку зброю може використати найкраще.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Німеччини схвалив надання Україні старих БМП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі