середа, 03 березня 2021 10:10

Уперше професійно танцювали стриптиз

Уперше професійно танцювали стриптиз
Американська танцівниця бурлеску Лола Бель Ейр виконує традиційний стриптиз / Wikipedia

3 березня 1894 року в паризькому нічному клубі вперше у світі відбувся виступ професійного стриптизу.

Походження стриптизу як виступу оскаржують, наводять різні дати й випадки - від древнього Вавилону до США ХХ ст. Термін "стриптиз" уперше був записаний 1932-го.

У древній Греції законодавець Солон заснував кілька класів повій в кінці VI ст. до н. е. Серед цих класів були танцівниці, відомі спокусливими танцями з оголенням перед чоловічою аудиторією. У древньому Римі танець з роздяганням був частиною розваги на святі в честь богині Флори. У часи християнського Середньовіччя стриптиз зникає з авансцени.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із пасторки в бісексуалки: в США служителька церкви стала стриптизеркою

Відроджується він в різних країнах Європи в добу Ренесансу. Стриптиз став звичайною справою в борделях Лондона XVIII ст., де жінки роздягалися догола на столах для масової розваги.

Дехто стверджує, що походження сучасного стриптизу лежить в п'єсі Оскара Уайльда "Саломея" 1893 року, коли головна героїня танцює для царя Ірода, повільно оголюється і лягає перед ним.

У 1880-х і 1890-х на паризьких шоу, таких як "Мулен Руж" і "Фолі-Бержер", виступали майже голі танцівниці. У цьому середовищі в 1890 роках було шоу, коли жінка повільно знімала одяг, нібито шукаючи блоху, яка лазить по тілу.

Під час сексуальної революції в 1960-х набрав популярності стриптиз у вигляді танців гоу-гоу з оголеними грудьми. Стриптиз-клуби з танцями на колінах стали поширюватися в країнах Заходу в 1980 роках.

Зараз ви читаєте новину «Уперше професійно танцювали стриптиз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі