середа, 28 жовтня 2020 13:27

Українців не пускатимуть на територію Білорусі

Українців не пускатимуть на територію Білорусі
Ігор Кизим. Фото: Радіо Свобода

Білоруські прикордонники вживають заходів, щоб не допускати на територію країни людей з України, Литви та Польщі. Про це в ефірі Громадського радіо заявив посол України у Республіці Білорусь Ігор Кизим.

"Прикордонники вживають заходів, щоб не допускати на територію Білорусі людей із трьох сусідніх країн, а саме Литви, Польщі й України. Все-таки вони продовжують вважати Україну загрозою. Все це безпідставно, але це комусь треба, щоб виправдовувати жорсткі дії щодо протестувальників", – каже Кизим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко особисто наказав розганяти протестувальників: пояснив, чому

Нагадаємо, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною із 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, а опозиційна кандидатка Світлана Тихановська — 10,1%. Тихановська була змушена виїхати до Литви.

9 серпня білоруси голосували за президента, того ж вечора у найбільших містах люди вийшли на вулиці проти фальсифікації виборів. Почалися зіткнення з силовиками, побиття та затримання протестуючих. З того часу тривають мітинги та акції протесту.

Зараз ви читаєте новину «Українців не пускатимуть на територію Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі