пʼятниця, 26 серпня 2022 06:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Указ про збільшення армії РФ: аналітики ISW з'ясували, чого домагається Путін

Указ про збільшення армії РФ: аналітики ISW з'ясували, чого домагається Путін
Указ про збільшення армії РФ вказує на те, що президент РФ Володимир Путін намагається уникнути загальної мобілізації. Фото: eastnews.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін усе ще намагається уникнути оголошення загальної мобілізації.

Про це свідчить підписаний російським диктатором указ щодо збільшення армії РФ, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 25 серпня.

"Оголошення щодо відносно скромної, але, ймовірно, недосяжної цілі збільшення кінцевої сили переконливо свідчить про те, що Путін рішуче налаштований уникнути повної мобілізації", – зазначають аналітики.

Водночас, Кремль навряд чи сформує достатні сили для досягнення кінцевої чисельності в понад 1 млн 500 тис. солдатів, як це передбачено указом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові добровольчі загони росіян матимуть розмір посилених рот – ISW

"Російські військові, ймовірно, хочуть відшкодувати збитки від вторгнення в Україну та зібрати сили для продовження своєї "операції" в Україні. Росіяни історично не досягли поставлених цілей за кількісною чисельністю. 2022 року до повномасштабного вторгнення в лавах збройних сил Росії нараховувалося до 850 тисяч військовослужбовців, що значно менше номінальної кінцевої чисельності в понад 1 мільйон людей", – ідеться в повідомленні.

На думку експертів, Москва може використати осінній призов у жовтні поточного року (зокрема, на окупованих територіях України), аби залучити до 130 тис. осіб на заміну втратам.

"Збільшення бойової потужності Росії в будь-якому разі буде не дуже великим", – додають в ISW.

Путін підписав указ про збільшення штатної чисельності військовослужбовців збройних сил РФ 25 серпня. Він набуде чинності з 1 січня 2023 року.

Кількість російських громадян, які хочуть відправитися на війну в Україну, дедалі зменшується. Через брак охочих воювати в Україні, окупанти намагаються залучити в армію Російської Федерації громадян країн Центральної Азії.

Зараз ви читаєте новину «Указ про збільшення армії РФ: аналітики ISW з'ясували, чого домагається Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі