середа, 17 серпня 2022 11:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Нікому воювати: РФ намагається вербувати киргизів, таджиків і узбеків

Нікому воювати: РФ намагається вербувати киргизів, таджиків і узбеків
Через брак охочих воювати, окупанти намагаються залучити в армію громадян країн Центральної Азії. Фото: t.me/DIUkraine

Через брак охочих воювати в Україні, окупанти намагаються залучити в армію Російської Федерації громадян країн Центральної Азії.

Кількість російських громадян, які хочуть відправитися на війну в Україну дедалі зменшується, повідомило 17 серпня Головне управління української розвідки. Щоб принаймні частково зберегти можливість формувати нові резерви, кремлівське керівництво намагається дедалі активніше залучати іноземців.

"Першість у цьому питанні займає московський регіон – для формування нових армійських підрозділів місцеве керівництво дало вказівку співробітникам військових комісаріатів та відділів поліції "проводити агітаційні заходи" з громадянами Узбекистану, Таджикистану та Киргизстану", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хабаровський край вербує батальйони добровольців воювати в Україні – ISW

Окрім фінансового стимулу, тим хто погодиться підписати контракт та поїхати в Україну, пропонують російське громадянство. Водночас у Чечні триває формування і підготовка чотирьох батальйонів для відправки на війну в Україні.

"Значну частину так званих добровольців у сформованих батальйонах складають викрадені чеченськими силовиками місцеві молоді чоловіки, здебільшого із сільської місцевості. Під загрозою кримінального переслідування за сфабрикованими обвинуваченнями або під тортурами їх змушують підписувати контракти для участі у війні в Україні", – повідомляє розвідка.

Практика викрадення чоловіків для поповнення добровольчих військових підрозділів, які воюють в Україні на догоду Москві породжує хвилі невдоволення серед мешканців Чечні.

"Громадяни виказують обурення тим, що глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров посилає мусульман брати участь і гинути на "чужій" війні двох християнських народів – росіян і українців. Така політика Кадирова сприймається, як зрада мусульман", – звітує ГУР.

Російська Федерація продовжує приховану мобілізацію, щоб поповнити лави російської армії новими окупантами. Перевагу Кремль віддає жителям національних республік. 11 липня губернатор Новосибірської області Андрій Травніков наказав сформувати резервний батальйон для участі в "спецоперації". Республіка Бурятія набирала в батальйон чоловіків із середньою освітою.

Зараз ви читаєте новину «Нікому воювати: РФ намагається вербувати киргизів, таджиків і узбеків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі