субота, 30 липня 2022 08:41

Спецтема: Війна Росії проти України

В російську армію вербують нових добровольців з Бурятії – ISW

В російську армію вербують нових добровольців з Бурятії – ISW
Відомо про набір та створення додаткових добровольчих батальйонів у регіонах Росії. Фото: АрміяІнформ

Російська Федерація продовжує приховану мобілізацію, щоб поповнити лави російської армії новими окупантами.

Перевагу Кремль віддає жителям національних республік, повідомляє американський Інститут дослідження війни (ISW).

"Республіка Бурятія наразі набирає в батальйон чоловіків із середньою освітою. 11 липня губернатор Новосибірської області Андрій Травніков наказав сформувати резервний батальйон для участі у "спецоперації". Водночас він не згадував про перекидання в Україну", – ідеться у звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні розповіли, що сповільнило російський наступ в Україні

Відомо про набір та створення додаткових добровольчих батальйонів у регіонах Росії. Зокрема заступник голови обладміністрації Бурятії Петро Мордовський зазначив, що 13 липня республіка санкціонувала одноразову виплату 100 тис. рублів усім призовникам добровольчого батальйону "Байкал".

Інші висновки аналітиків інституту:

Протягом 29 липня російські окупанти зробили спробу обмеженого наземного наступу у Херсонській області. Збройні сили України відбили спробу наступу. Під час штурму окупанти застосували гелікоптери, з яких завдали ударів по населених пунктах Херсонщини.

Російські війська продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру прифронтових міст із території тимчасово окупованої Херсонської області. Російські терористи били по Миколаєву ракетами С-300, а по Дніпропетровщині – з реактивних систем залпового вогню "Град".

Члени партії "Єдина Росія" диктатора Володимира Путіна вирушили на тимчасово захоплені окупантами українські території з метою підготовки так званих референдумів для подальшої анексії.

Їх відправили в Україну просувати організацію під назвою "Ми разом з Росією", яка, імовірно, створена для фальсифікації "референдумів". Так, член "Єдиної Росії" Олег Мельниченко 29 липня відкрив "гуманітарний офіс" у Токмаку Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «В російську армію вербують нових добровольців з Бурятії – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі