субота, 30 липня 2022 06:55

Спецтема: Війна Росії проти України

У Пентагоні розповіли, що сповільнило російський наступ в Україні

У Пентагоні розповіли, що сповільнило російський наступ в Україні
Збройні сили України ефективно відбивають атаки ворога та витісняють його з української землі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Санкції сповільнюють російський наступ в Україні. Просування російських окупантів на сході та півдні країни сповільнилося до повзучого.

У деяких місцях він зупиняється або навіть відкочується назад, зокрема на Херсонщині, заявив високопоставлений чиновник Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки під час брифінгу у Пентагоні.

"Росія зазнає невдач на полі бою та переживає внутрішні негаразди на своїй території. Великі російські державні компанії вже втратили 70-90% своєї ринкової капіталізації, а близько тисячі транснаціональних компаній призупинили роботу в РФ. Інфляція зросла до 20%, а фондовий ринок втратив третину вартості", – сказав чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни можуть готувати новий наступ у напрямку Харкова – аналітики ISW

Рада національної розвідки оприлюднила "жахливий" звіт, у якому йдеться щонайменше про 18 так званих фільтраційних таборів, де українці піддаються нелюдським умовам. Водночас Збройні сили України ефективно відбивають атаки ворога та витісняють його з української землі.

"Навіть коли РФ лякає, коли погрожує українському народу, українці продовжують сміливо наступати. Вони надзвичайно використовують обладнання на суму 8,2 мільярда доларів, яке ми надали на цей момент", – додав чиновник.

Він анонсував черговий пакет допомоги у сфері безпеки, який має задовольнити потреби української армії.

Економіка Російської Федерації катастрофічно страждає через повномасштабну війну в Україні, але російський диктатор Володимир Путін намагається приховати реальну ситуацію.

Тиск підштовхує Путіна до нестійких, радикальних фіскальних і монетарних інтервенцій. Кремлівські фінанси знаходяться у набагато, набагато важчому становищі, ніж прийнято вважати. Економіка РФ скалічена санкціями

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні розповіли, що сповільнило російський наступ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі