пʼятниця, 21 червня 2024 05:52

Спецтема: Війна Росії проти України

США дозволили Україні використовувати американську зброю для ураження сил РФ, що атакують через кордон - Politico

США дозволили Україні використовувати американську зброю для ураження сил РФ, що атакують через кордон - Politico
США дозволили Україні більше використовувати зброю. Фото: ВВС

Сполучені Штати дозволили Україні використовувати американську зброю для ураження будь-яких російських сил, що атакують через кордон. А не лише тих, що перебувають поблизу Харківщини.

Офіційні особи США наголошують, що це не є зміною політики Вашингтона щодо заборони на удари вглиб Росії наданою Штатами зброєю, пише Politico.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай підтримує воєнну машину Росії - Кірбі

Угода з Україною про удари американською зброєю по Росії поширюється на "будь-яке місце, де російські війська перетинають кордон з російської сторони на українську сторону, щоб спробувати захопити більше української території", зазначив радник з питань національної безпеки Джейк Салліван.

"Справа не в географії. Справа у здоровому глузді. Якщо Росія нападає або збирається напасти зі своєї території на Україну, є сенс лише в тому, щоб дозволити Україні дати відсіч силам, які б'ють по ній через кордон", - сказав він.

Росіяни стали менше обстрілювати Харків після знищення Збройними силами України російських позицій біля кордону, розповів міський голова Харкова Ігор Терехов.

У Сполучених Штатах Америки вважають, що дозвіл на удари західною зброєю по території по РФ принесе достатньо користі для українських військ. Така політика буде "дуже, дуже корисною для українців у майбутньому", заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

Зараз ви читаєте новину «США дозволили Україні використовувати американську зброю для ураження сил РФ, що атакують через кордон - Politico». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі