вівторок, 11 червня 2024 22:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Терехов заявив, що окупанти стали менше обстрілювати Харків після початку ударів по території РФ

Терехов заявив, що окупанти стали менше обстрілювати Харків після початку ударів по території РФ
Мер Харкова Ігор Терехов розповів про обстріли росіянами Харкова. Фото: РБК

Росіяни стали менше обстрілювати Харків.

Це відбулось після знищення Збройними силами України російських позицій біля кордону, в інтерв'ю Reuters розповів міський голова Харкова Ігор Терехов.

У нього запитали, чи допомогло Харкову надання Сполученими Штатами обмеженого дозволу на удари американською зброєю по цілях на території Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спікер Джонсон виступив за атаки по території РФ

"Це допомогло. Можливо, саме тому останні кілька тижнів у Харкові - спокійніше й не було таких великих обстрілів, як, приміром, у травні", - відповів Терехов.

Із регіонів, які зазнають сильніших обстрілів, до Харкова прибуло близько 11 500 людей, зазначив він.

Терехов наголосив, що місто також потребує західних систем протиповітряної оборони для захисту.

Дозвіл США фактично створив досить масштабну територію, по якій Сили оборони мають право бити із західних озброєнь. Водночас, деякі обмеження на типи американської зброї звузили можливість ЗСУ завдавати ударів по віддалених від кордону з Україною районах, які Росія використовує для прикриття власних бойових сил, органів управління, логістики і тилового забезпечення.

ЗСУ можуть вражати усі легітимні військові цілі в межах досяжності реактивних систем залпового вогню у Білгородській, Курській та Брянській областях.

Зараз ви читаєте новину «Терехов заявив, що окупанти стали менше обстрілювати Харків після початку ударів по території РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі