четвер, 06 червня 2024 10:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Спікер Джонсон виступив за атаки по території РФ

Спікер Джонсон виступив за атаки по території РФ
Спікер Палати представників США Майк Джонсон буде говорити з президентом Джо Байденом щодо розширення можливостей ЗСУ. Фото: Getty images

Спікер Палати представників США Майк Джонсон виступив за розширення можливості України атакувати російську територію.

Він вважає, що недостатньо нинішніх часткових дозволів для ЗСУ на використання американської зброї від адміністрації президента Джо Байдена. Джонсон сказав про це у коментарі "Голосу Америки" у кулуарах Конгресу.

Вашингтон повинен перестати "займатись мікроменеджментом воєнних зусиль в Україні", сказав спікер. Він планує порушити це питання у розмові з адміністрацією Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці змінили тактику після дозволу бити по Росії - ЗМІ

"Я не вважаю, що ми повинні займатися мікроменеджментом воєнних зусиль в Україні. Я вважаю, що нам потрібно дати їм зброю, необхідну для захисту, і для того, аби дати відсіч росіянам. Я не погоджуюсь з президентом у цьому. Я вже говорив про це, і буду говорити знову. Ми будемо вести розмови з Білим домом про це", - заявив спікер.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден надав дозвіл Україні завдавати ударів по території країни-агресорки Російської Федерації зброєю, яку передав Вашингтон.

Цього місяця міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що Україна має право використовувати зброю, надану його країною, для завдання ударів по цілях в РФ.

Також про використання зброї союзників для ураження військових об'єктів на території РФ, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Президент Франції Емманюель Макрон виступив за те, щоб надати Україні дозвіл завдавати ударів західною зброєю по військових базах на території РФ.

Зараз ви читаєте новину «Спікер Джонсон виступив за атаки по території РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі