пʼятниця, 29 липня 2022 08:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни можуть готувати новий наступ у напрямку Харкова – аналітики ISW

Ворожі війська Росії не домоглися територіальних успіхів на Харківському напрямку, але можуть готувати там новий наступ.

Успішні наступальні операції у районі Харкова вкрай малоймовірні, але окупанти, імовірно, спробують закріпитися в області, щоб провести "референдуми" на окупованих територіях, повідомляє американський Інститут дослідження війни (ISW).

"Українські та російські війська продовжують бойові дії в Козачій Лопані, Цупівці, Дементіївці та Великих Проходах, що на північ від Харкова. Раніше окупанти завдали авіаудару в районі Руських Тишків, розташованих приблизно за 25 кілометрів від обласного центра. Ворог продовжує завдавати артилерійськіих і реактивних ударів по самому Харкову і населеним пунктам на північ, північний і південний схід від міста", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зосередяться на одному напрямку – аналітики США про плани окупантів на Донбасі

Росіяни можуть активізувати наступальні операції навколо Авдіївки Донецької області та створювати умови для відновлення наступальних операцій у напрямку Харкова, вважають експерти.

Автор: understandingwar.org
  Війська Росії можуть готуватися до наступу на Харків
Війська Росії можуть готуватися до наступу на Харків

На захоплених територіях Харківської області окупанти скоро почнуть роздавати російські паспорти. Там почали приймати для цього відповідні документи. Російські паспорти вже видають на окупованій частині Херсонської та Запорізької областей.

Російська Федерація, найімовірніше, спробує незаконно приєднати захоплені території Херсонської, Запорізької, Донецької й Луганської областей України вже на початку осені. 11 вересня у Росії відбудуться вибори. Тоді ж, імовірно, російські агресори намагатимуться провести фейковий "референдум" про незаконну анексію українських територій.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни можуть готувати новий наступ у напрямку Харкова – аналітики ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі