пʼятниця, 13 серпня 2021 14:36

У жінки виникла алергія на власну шкіру

У жінки виникла алергія на власну шкіру
Через 10 років після пологів у жінки іноді ще виникають невеликі спалахи хвороби / SWNS

У жінки в США під час вагітності з'явилася шкірна алергія на власну шкіру. Вона іноді все ще страждає від неї за понад 10 років по тому.

33-річна Ештон Браун страждає від рідкісного аутоімунного шкірного захворювання, пов'язаного з вагітністю, за якого на тілі залишаються зуд і пухирі. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алергія на пилок може перерости в астму

Після того як почали свербіти долоні й ступні під час вагітності, жінка відвідала сімейного лікаря та відділення невідкладної допомоги. Потім пішла до дерматолога. Той виявив, що хвороба настільки рідкісна, що вражає одну із 40-50 тис. вагітних. Цей лікар бачив подібне захворювання 12 років тому.

Попри те, що 2010 року жінка народила сина Дейна, у неї досі іноді трапляються легкі загострення, коли є гормональні зміни або стрес.

Вилікувати алергію на цвітіння рослин можливо. Для цього пацієнтові призначають спеціальну терапію, яка триває від трьох до п'яти років. Терапія передбачає ін'єкції винятково під контролем лікаря. Альтернативним варіантом є таблетки або спрей.

Зараз ви читаєте новину «У жінки виникла алергія на власну шкіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі